Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Hűlni hagyjuk.
A natúr tökmagbelet kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk és hűlni hagyjuk.
Ha van kenyérsütőgépünk, ezek után azt használjuk, ha nincs, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát. Kenyérsütőben az összes hozzávalót beletesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk. Ha kézzel gyúrjuk, akkor addig lisztezzük, amíg egy puha, hólyagos, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva 40 percig kelesztjük, átgyúrjuk.
A kész tésztát lisztezett asztalra borítjuk, és kézzel vagy nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól min. 1 cm-es távolságra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A pogácsák tetejét egész tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A meleg sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre