Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha sajtos rúd

2 3.8/5
55 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puha sajtos rúd tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral.
  2. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a sót, végül a reszelt sajtot. Tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle. 10 percig pihentetjük.
  4. A maradék sajtot lereszeljük, megszórjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

Figyeljünk a sütésnél, mert hamar megsülnek. Ez a sajtos rúd harmadnapra sem keményedik meg. - Johanna0

Ezek is érdekelhetnek

Friss