Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha sajtos pogácsa - élesztő nélkül

default user icon
7 4.6/5

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverjük a tejjel, és hozzákeverjük a liszthez. Alaposan beledolgozzuk a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg összeáll. Fél órára a hűtőbe tesszük.
    2. A sütőt 7-es fokozat (kb. 250 fok) előmelegítjük. A tésztát egy ujjnyira kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (sietősebbek kockákra vagy rudakra vághatják). A tetejét megkenjük az elkevert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
    3. A sütő felső részén 7-es fokozaton 5 percig, majd 5-ösön további 15 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.

      SAJTOS PEREC VAGY POGÁCSA >>>

      BORZAS SAJTOS POGÁCSA >>> 

      SAJTOS PERECEK >>>

      Vendégváró pogácsák >>>



  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

atticus
Kissé átalakítottam ugyan, de nagyon finom lett így is. Mivel friss medvehagymát szedtünk az erdőben, azt vágtam bele a pogácsatésztába. Fele annyi vajat használtam, helyette adtam hozzá napraforgóolajat meg tej helyett kefirt, persze annyit, hogy a tészta állaga megfelelő legyen. Reszelt sajtot nem bele, hanem csak rá. Magyarán abból készült, ami éppen volt itthon. Nem maradt belőle mutatóba sem.
Katika84
Nálunk nagy sláger a pogácsa, éppen ezért dupla adagot készítettünk! Tökéletes recept, nagyon finom lett a pogi! A borsból fele annyit raktunk bele és a tészta gyúrásánál még némi lisztet hozzá kellett adni, hogy összeálljon, de összességében 5 csillagos recept! Köszönöm! :)
drmarinka
Nagyon finom lett, pedig teljes kiörlésű lisztből csináltam. Köszönöm, végre egy élesztő nélküli, mégis puha pogi.
ludmilla90
Én is kipróbáltam a pogit!:) Finom lett,mondjuk én nekem is több liszt kellett bele.Meg hát mivel nagy a család így én dupláztam az adagokat!Jó sok lett belőle jutott is maradt is!:) Köszi a receptet! Erika
szajbi1983
Nagyon finom a pogácsa, legközelebb is el fogom készíteni. Teljes kiörlésű rozslisztből és búza finomlisztből sütöttem meg (fele-fele arányban). Nagyon könnyen összeállt a tészta és a só mennyisége is bőven elég volt (sőt talán legközelebb kicsit kevesebbet teszek bele). Szerintem tök jó recept. Köszi!
pezsibaba
Nagyon fini, köszi a receptet! Otthon csak fél dl tejcsim volt, főzőtejszínt adtam még hozzá. Jó lett. Nekem összeállt, és megfelelően sós is lett.
Soniboy84
Nekünk egy egy kicsit több lisztet kellett tenni bele, mert nem állt össze a tészta formálhatóvá. Lehet ha a hűtőbe utána fél órára beraktuk volna akkor összeállt volna :) Íze egyébként kifejezetten a "fini" kategóriába tartozik, bár 2 helyett kicsit több só mehetett volna bele.(lehet a bónusz liszt elvette az ízét?) Ettől függetlenül ötpaprika :)

Hasonló Receptek

Magazin