Egy 24 x 24 cm-es tepsit kiolajazunk vagy kivajazunk, folpakkal kibéleljük, és ezt is megkenjük a zsiradékkal.
A zselatint egy edénybe szórjuk, hozzáadunk 1,25 dl hideg vizet, és 10 percig állni hagyjuk.
A cukrot összekeverjük a glükózzal, hozzáöntünk 0,6 dl vizet, és felforraljuk. További 1 percig főzzük nagy lángon, majd lehúzzuk a tűzről, és a zselatinhoz csorgatjuk. Közben folyamatosan a robotgéppel keverjük. Beleszórjuk a sót is, és tovább kb. 13 percig keverjük.
A vaníliakivonatot a masszához adjuk, alaposan összekeverjük az egészet. Zsiradékkal megkenünk egy spatulát, és ennek segítségével simítjuk a pillecukormasszát az előkészített formába. Bevahazunk vagy beolajozunk egy darab folpakot, a pillecukorra helyezzük, és 2 órát állni hagyjuk.
Ezután a pillecukrot óvatosan kiszedjük a formából, eltávolítjuk a folpakot, és bevajazott vagy beolajozott késsel 24 db kockára vágjuk. Mindet porcukorba forgatjuk, és tálaljuk.