Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha mézeskalács IV.

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg méz
  • 90 dkg liszt
  • 3-4 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag mézeskalács fűszer
  • 2 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: 25 dkg vajat és 40 dkg mézet összeolvasztunk (mikróban), nem forraljuk! Hozzáadunk 90 dkg lisztet, 3-4 teáskanál szódabikarbónát, 25 dkg cukrot, 1 csomag mézeskalács fűszert és 2 db tojássárgát. Összegyúrjuk, és alufóliában a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

    Másnap elővesszük pár órát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy gyúrható legyen, átgyúrjuk, és nagy maroknyi adagokban kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra.

    Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, közben kiszaggatjuk a tésztát, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.

    Visszavesszük a sütőt 150 fokra, és betoljuk a tepsit a sütivel. Nem szabad otthagyni, mert nagyon gyorsan, 6-7 perc alatt megsül, és mehet be a következő adag.

    Ha kihűlt, lehet díszíteni ízlés szerint.

Megjegyzés

Megjegyzés: 8 tepsire elegendő adag, nem kevés! :-) De azonnal puha, így nem kell almával dobozban puhítani.

Kismaccs1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin