Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha lekváros bukta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 kevés só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A bukták lekenéséhez:
  • 7,5 dkg olvasztott margarin
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, azután az élesztős keverékkel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve tésztát gyúrunk, majd lekarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    2. Finoman átgyúrjuk egy lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
    3.  A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd mindegyiket lekenjük olvasztott margarinnal. Még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

      11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>

      BUKTA, A TÖKÉLETES ÉDES KELT TÉSZTA >>> 

      Még több buktarecept >>> 

Megjegyzés

Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem, de bármilyen ízű lekvárral tölthető, mákos vagy diós töltelékkel is finom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin