Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha kelt túrós pogácsa

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, elmorzsoljuk a felaprított margarinnal és az áttört túróval. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős tejet és a tejfölt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá tejet vagy lisztet. Letakarva kb. 45 percen át pihentetjük.

Lisztezett deszkán több részletben ujjnyi vastagra kinyújtjuk, késsel a tetejét megrácsozzuk, kiszaggatjuk, majd a kezünkkel kissé megsodorjuk, hogy szép magasak legyenek a pogácsák.

Tetejüket lekenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Frissen a legfinomabb, későbbre meg úgysem marad! :)

Megjegyzés

Nem kell hajtogatni, mégis magas lesz ez a finom puha túrós pogácsa.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss