Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha kapros-túrós lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg margarin
  • 80 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db főtt burgonya áttörve (ez olyan 2 evőkanálnyi mennyiség)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 2 csomag kapor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 3 db burgonya megfőzve, áttörve
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 db közepes méretű burgonyát megpucolom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Ezután leszűröm és burgonyanyomóval áttöröm. A negyedét a tésztához adom, a többit majd a töltelékhez.

    A tésztához valókat egy tálban összekeverem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő saját tepsijét vékonyan kikenem margarinnal, és ebbe belenyomkodom a tésztát, majd 15 percet elősütöm.

    Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót egy másik tálban keverem össze, végül óvatosan beleforgattam a fehérjehabot is.

    Az elősütött tésztára kanalazom a laza tölteléket, elsimítom, majd visszatolom a sütőbe, és további 35-40 percet sütöm.

Megjegyzés

Miután elkészült (bár nagyon fincsi), de vagy a tészta mennyiségét kellene lefelezni és kisebb tepsiben megsütni, vagy a tölteléket megduplázni, mert egy picikét vékonynak találom a túrót rajta.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin