A tojást, almát (akár darabosan is!), a citromlevet és az édesítőt tedd egy aprítógépbe, és 2 percig nagy fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a citrom héját, a vanília őrleményt és zsírt, pár másodpercig összedolgozzuk. A lisztkeveréket és szódabikarbónát keverjük el egy tálban és adjuk hozzá a masszát. Egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze! Fóliával lefedve tegyük minimum egy órára a hűtőszekrénybe pihenni.
Pihentetés után szedjük a tésztát 3 részre, és sodorjuk meg a tésztát úgy hogy fonható legyen. Kicsit nyomkodjuk szét a rudacskákat, hogy egy-egy evőkanál mézet tudjunk bele csurgatni, és egy-egy evőkanál mákot rá tudjunk szórni. A „megtöltött” tésztadarabokat hajtsuk be és csippentő mozdulatokkal „ragasszuk” össze, hogy töltött kis rudacskákat kapjunk. Ez után a három szálat egyszerűen fonjuk össze! Szilikon sütőlapra, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával. Süssük 25 percig 175 fokon légkeverésen, aztán további 20 percig 150 fokon.