Puha húsvéti paleo kalács

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű tojás
  • 5 dkg alma
  • 4 dkg eritrit vagy nyírfacukor
  • 16 dkg PaleoLét Lisztvarázs lisztkeverék
  • 1 csipet vanília őrlemény
  • fél kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3 ek folyékony sertés zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál őrölt mák

Elkészítés

    1. A tojást, almát (akár darabosan is!), a citromlevet  és az édesítőt tedd egy aprítógépbe, és 2 percig nagy fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a citrom héját, a vanília őrleményt és zsírt, pár másodpercig összedolgozzuk. A lisztkeveréket és szódabikarbónát keverjük el egy tálban és adjuk hozzá a masszát. Egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze! Fóliával lefedve tegyük minimum egy órára a hűtőszekrénybe pihenni.
    2. Pihentetés után szedjük a tésztát 3 részre, és sodorjuk meg a tésztát úgy hogy fonható legyen. Kicsit nyomkodjuk szét a rudacskákat, hogy egy-egy evőkanál mézet tudjunk bele csurgatni, és egy-egy evőkanál mákot rá tudjunk szórni. A „megtöltött” tésztadarabokat hajtsuk be és csippentő mozdulatokkal „ragasszuk” össze, hogy töltött kis rudacskákat kapjunk. Ez után a három szálat egyszerűen fonjuk össze! Szilikon sütőlapra, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával. Süssük 25 percig 175 fokon légkeverésen, aztán további 20 percig 150 fokon.

      A PaleoLét Lisztvarázs keverék kapható a paleo szaküzletekben, és házigazdánk webshopjában is >>> 
A nagy kalács helyett 3 kisebb, akár briós is készülhet belőle, csiga formában feltekerve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin