Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puha és ragacsos sült oldalas

default user icon

Hozzávalók

  • 1.5 kg oldalas (erre a baby back borda a legjobb)
  • 2 tk kömény
  • 2 tk csilipor
  • 1 tk bors
  • 2 tk fokhagymapor
  • 2 tk só
  • 2 tk paprika
  • 1 bögre BBQ szósz

Elkészítés

    1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
    2. Az oldalast kettévágjuk. Egy tepisbe alufóliát rakunk és ráhelyezzük a két húst. Bekenjük őket köménnyel, csiliporral, borssal, fokhagymaporral, sóval és paprikával, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is jó megszórjok.
    3. Az oldalasokat becsomagoljuk az alufóliába, és két óránt 140-160 fokon sütjük. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a húst, a sütőt pedig feltekerjük 200-220 fokra.
    4. A húst csomagoljuk ki a fóliából, majd tegyük vissza a tepisbe. Kenjük be bőségesen a tetejét BBQ szósszal, további 10-15 perce tegyük vissza a sütőbe (már a fólia nélkül).
    5. A puha és ragacsos husikból tálalás előtt könnyen eltávolíthatjuk a csontokat.

    RECEPT - Sült oldalas káposztás rétessel

    REcept - Cserépedényben sült oldalas

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin