A csörögefánk elkészítéséhez egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön kevergetve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá fokozatosan. Ezután kézzel összegyúrjuk.
A tésztát kilisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepébe bevágást ejtünk, és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Bő, forró olajban kisütjük mindet időnként megforgatva. Ha szép aranyszínűre sültek, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ez a csörögefánk nem igazán a csörgős fajtához tartozik, mert nagyon puha. Ha kipróbáljátok a receptet, garantáltan ízleni fog az egész családnak. Jó étvágyat hozzá! :) - fonty
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!