Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat, a sót, és végül a darált mandulát. A tojásfehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával.
A sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre