Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha csokis keksz

MME MME
2 3.3/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
28 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázunk 2 tábla csokoládét, és megolvasztjuk a vajjal, majd félretesszük hűlni. Egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és az olvasztott vajas csokit, majd alaposan elkeverjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval, majd apránként a csokis masszához adjuk. Összedolgozzuk, majd a masszába keverjük a 3. tábla csokit apró darabokra vágva. A tésztát lefedjük, és legalább egy órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és két sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. Nedves kézzel kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, szétlapítjuk és egymástól kb. 5 cm-re lerakjuk őket a tepisben.  Ezután 9-11 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve a sütőlapon hagyjuk kihűlni mindet.

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>> 

AMERIKAI CSOKIS KEKSZ (COOKIE) >>> 

Megjegyzés

Az a jó, ha még puhának érezzük a közepét. Nem szabad túlsütni őket! - MME

Ezek is érdekelhetnek