Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pufók amerikai palacsinta

30 perc
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük.

2.) Egy másik tálban konyhai robotgéppel összekeverjük a tojássárgát, a tejet, a lisztet és a sütőport.

3.) Ha kész vagyunk, a kemény habot óvatosan forgassuk a tojásos masszába, és már kész is van a palacsintatésztánk.

4.) Egy palacsintasütőbe tegyünk egy kevés olajat, és 3-4 kisebb adag palacsintatésztát halmozzunk rá. Egy-egy palacsinta akkora lesz, mint pl. egy szelet párizsi. :-) Nem túl nagy lángon szép aranyszínűre sütjük az egyik oldalát, majd megszórjuk a kiválasztott töltelékkel (sonka vagy sajtcsíkokkal, gyümölccsel, hagymával, párolt brokkolival, stb.), majd megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük.

5.) Én fahéjas almatölteléket tettem rá: 1 almát lereszeltem, megszórtam egy kis fahéjjal, rákanalaztam egy kis mézet és 1 marék mazsolát, majd összekevertem a tölteléket, a palacsintákra tettem sütés közben, és tálaláskor meglocsoltam egy kis juharsziruppal.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss