Pudingos somlói galuska

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • Valamit:
  • 1 csomag vaníliás (vagy tejszín ízű) pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag étcsokis pudingpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 kanál cukor
  • 2-3 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 1 liter tej
  • mazsola
  • dió

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótát megsütöm úgy, hogy a 6 tojás sárgáját habosra kavarom a cukorral, majd hozzászitálom a liszt, kakaó és sütőpor keverékét. Ehhez forgatom a sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. 160 fokon sütöm, kb. 30-40 percig.

    A vaníliapudingot 4 dl tejjel és 3 kanál cukorral megfőzöm, hagyom kihűlni, majd hozzákavarom a vajat. Az étcsokis pudingot 6 dl tejjel és 3 kanál cukorral megfőzöm, és még forrón az étcsokit belerakom, majd a rumot is. A diót durvára töröm és megpirítom.

    A kihűlt piskótát kettévágom, megkenem a vaníliás pudinggal, majd felkockázom, vagy pohárral kiszurkálom. Minden adagnak szórok a tetejére mazsolát, pörkölt diót, és nyakon öntöm az étcsokis pudinggal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin