Pudingos-piskótás gyümölcstorta

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű gyümölcstorta-formához:
  • A tésztához:
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • +pici vaj vagy margarin és liszt a forma kikenéséhez
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag pudingpor
  • tej és cukor a puding elkészítéséhez
  • 1 csomag zselatin
  • bármilyen gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdönve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem. Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm. Ezután elkészítem a pudingot, majd a megsült forma közepére öntöm és elegyengetem. Erre rakom a gyümölcsöket, ami lehet befőtt vagy nyers is, és mindezek után rárakom a zseletint (a még félig folyós zselét mindig a közepére folyatom, így mire elér a süti szélére, már meg is dermed, és nem folyik le). Kihűlés után fogyasztható.

Megjegyzés

Varázslatosan lehet a gyümölcsök színvilágával játszani, és különböző formákat kirakni egy kis kreativitással. Én a páromnak múltkor szívet raktam ki málnából, köré pedig feketeszedret tettem, nagyon szépre sikerült.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács Renáta 2 évvel ezelőtt
Én soha nem teszek bele sütőport, a felvert fehérje éppen elég. Zsofka biztosan elrontott valamit, mert én mindig így csinálom, akár piskótatekercs, akár kókuszkocka, akár tortalap készül.
kövilovag 7 évvel ezelőtt
Köszi a receptet! Életem első tortáját (és egyben első süteményét) sütöttem belőle barátnőmnek születésnapjára. Íme az eredmény: http://www.imagebam.com/image/50fa5050749520
Papp Zsófia 7 évvel ezelőtt
Bizonyára elrontottam valamit - noha kétszer is elkészítettem a tortát, és mindkétszer ugyanolyan rossz lett. A sütőpor szerintem (is) rengeteg bele, a torta keserű és ragacsos lett, amit (akárhogyan vajaztam-liszteztem a tepsit) alig tudtam kibányászni a tepsiből. Valóban úgy éreztem, hogy "soha rosszabbat" ne süssek, ha lehet egyáltalán ennél rosszabbat :(
Szőke Csaba 7 évvel ezelőtt
Isteni lett a torta! Nagyon egyszerű és gyors. Én szőlővel és körtével ( vegyesen) készítettem el. Szuper!
Varga Orsolya 10 évvel ezelőtt
Előbb elírtam egy kicsit: szóval a tojásfehérje megemeli a tésztát-nem kell a HA szó!
Varga Orsolya 10 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik! Bár én úgy tudom, sütőpor nem is kell hozzá, ugyanis ha a tojásfehérje megemeli annyira, hogy finom, könnyű tészta lesz! Bár ártani biztos nem árt neki...! Ja, és én a gyümölcstortához mindig egy kicsit kevesebb tejjel szoktam készíteni a pudingot, hogy "biztos" alapot jelentsen a gyümiknek.

Hasonló Receptek

Magazin