Elkészítés: A mazsolát 1 dl tej és a 0,5 dl sütőrum keverékébe áztatjuk. A zselécukrot, a csokoládét, a mogyorót, a diót apróra vágjuk, kis tálkában félretesszük.
A tojássárgákat és a fehérjéket elválasztjuk.
Egy mélyebb jénai tálba beleteszünk 1 réteg babapiskótát, megöntözzük kevés tejjel.
A krémhez a pudingport a cukorral, 5 dl tejjel és 5 tojássárgájával felfőzzük. Közben géppel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A pudingot levesszük a tűzről, s még forrón belekeverjük a tojáshabot.
Az első réteg babapiskótát megszórjuk kevés mazsolával, az apróra vágott hozzávalókkal. Erre öntünk egy réteg krémet. Újra egy réteg babapiskótát rakunk, s a fentiek szerint folytatjuk a műveletet, míg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére is hagyhatunk zselécukrot, mazsolát, diót, mogyorót. Ezekkel vagy tejszínhabbal diszíthetjük.
Hűtőszekrényben több órán keresztül hűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre