Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-meggyes-tejfölös süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • A tejfölös-pudingos krémhez:
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 4 dl meggybefőtt lé
  • 2 csomag zselatinpor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belenyújtjuk.

A pudingport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kikeverjük a pudingos krémet, és a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük.

A meggykompót levével összekeverjük a zselatint és felfőzzük. Amikor kezd az állaga sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni, jól kihűtjük és szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss