Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belenyújtjuk.
A pudingport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kikeverjük a pudingos krémet, és a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük.
A meggykompót levével összekeverjük a zselatint és felfőzzük. Amikor kezd az állaga sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni, jól kihűtjük és szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre