Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-mandulás szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 7,5 dkg olvasztott, lehűtött vaj
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 20 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 1 evőkanál méz
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Szilikonos sütőpapírral kibélelek egy kb. 30X35-ös tepsit.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A tésztához a lisztet egy tálba szitálom, elkeverem benne a szárított élesztőt. Hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és egy csipet sót. Az egészet jól összegyúrom, letakarva meleg helyen kelesztem, amíg a tészta láthatóan megnagyobbodik (kb. 30 perc).

Amíg kel a tészta, a tetejéhez a következő masszát készítem el:
a vajat a cukorral és a tejjel gyakori kevergetés mellett felolvasztom, belekeverem mandulát és felfőzöm. A tűzről levéve hozzákeverem a mézet.

Gyúródeszkán még egyszer átgyúrom a megkelt tésztát, kinyújtom, és a tepsibe helyezem. Villával megszurkálom.

Amikor a mandulás krém kissé kihűlt, a tészta tetején egyenletesen elosztom, még egyszer kelesztem kb. 30 percig. Ezután sütőbe helyezem, és kb. 15 perc alatt készre sütöm.

Ez idő alatt elkészítem a tölteléket: a 2 tasak pudingot a cukorral és pár kanál tejjel csomómentesre elkeverem, a többi tejet felforralom. Amikor forr a tej, beleöntöm a pudingot, és állandó keverés mellett keményre főzöm.

A tésztát megfelezem, a két fél lapot vízszintesen kettészelem. Megtöltöm a vaníliakrémmel, egy kicsit állni hagyom, majd kockákra vágom.

Megjegyzés

Családom nagy kedvence. Nagyon finom, ahogy a cukor karamellizálódik és a mandula rápirul a tetején.
- Liza74

Ezek is érdekelhetnek

Friss