Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos málnatorta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 centis tortához:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag puding (puncs)
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • A tetejére:
  • 25 dkg málna
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tojásokat krémessé keverem a cukorral. A lisztet alaposan összekeverem a sütőporral, és óvatosan beleforgatom az előbb kikevert masszába. Kikent (vagy sütőpapírral bélelt) formába beleöntöm a tésztát, és 175 fokon 15-20 percig sütöm. Mikor kész, óriás tányérral összefogom, s egyszerűen átborítom, hagyom kihűlni.

A pudingport 8 evőkanál tejjel és a cukorral kikeverem, a maradék tejet felfőzöm, s így készítem el a pudingot.

A pudingot a kihűlt tészta alapra öntöm. A gyümölcsöket felpakolom rá. A zselét a csomagoláson található instrukciók szerint elkészítem, és bevonom vele. Hűtőbe teszem minimum 30 percre.

Megjegyzés

Diétázók is bátorkodhatnak elkészíteni, ehhez használjunk 1,5%-os tejet és folyékony édesítőszert, a végeredmény ugyanolyan finom lesz.

Bármilyen gyümölcsből készíthető. Nálunk a puncspuding és a málna kombinációja a kedvenc.

Ha nem elég kemény a tészta masszája, akkor a tészta nehezebben kivehető lesz a formából, s nem lesz olyan puha az állaga. Viszont ha túl kemény krémmé dolgozzuk ki, akkor nagyon kimászik majd a sütőformából, és az alakja roncsolódhat. (Irányadó lehet: habverő géppel dolgozva körülbelül 2-3 perc max. fokozaton.)

További tapasztalat: sütőpapírral bélelt forma helyett jobban járunk, ha valóban jó alaposan kivajazott sütőformával dolgozunk.
- lunaria

Ezek is érdekelhetnek

Friss