Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos lepény

MME MME
1 3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Előkészítés: A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva a keveréket. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a tojásos masszához öntjük. Belereszeljük a citrom héját, és az egész masszát a liszttel együtt simára keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és kb. 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a tepsiből, tálra tesszük, és megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a szőlővel, és tenyerünkkel kissé belenyomkodjuk. Rászitáljuk a porcukrot, és felszeleteljük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 280 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss