Pudingos krémes

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 21 dkg kristálycukor
  • 3 tasak csokoládés pudingpor
  • 1/2 sütõpor
  • töltelékhez:
  • 3 tojás,
  • 3 kanál cukor,
  • 3 kanál liszt,
  • vaníliáscukor,
  • 4 dl tej,
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítése: a 6 tojásfehérjét gõz fölött felverjük 21 dkg kristálycukorral, majd hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, 3 tasak csokoládés pudingport, fél sütõport - ezeket is gõz fölött keverjük össze.
    Töltelék:
    3 tojássárgáját 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, vaniliáscukorral kikeverünk, 4 dl tejjel krémmé fõzzük. 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk, ezt a kihült krémhez adjuk.
    A tésztát középen elvágjuk, a krémmel megtöltjük.
    A tetejére 2 tojásfehérjébõl, 15 dkg kristálycukorból gõz fölött felverve mázt készíthetünk, megszórhatjuk tortadarával, reszelt csokival.

Megjegyzés

Különlegesen finom sütemény. Érdekessége, hogy lisztet nem használunk a tészta sütéséhez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

LaLinea 11 évvel ezelőtt
Igazi, kezdő háziasszonyoknak való süti! Ui. ez tkp. piskóta, de nem csak a liszt egy részét helyettesítjük keményítővel, hanem az egész abból áll, így a legvégén nem esik össze! (azért ne nyitogassuk a sütőajtót...) Ennyi tudományos okfejtés után jöjjenek a tapasztalatok: finom, szó szt habkönnyű tészta, tiszta cukrászdai jelleggel. Nálam 4 db jobb sorsra is érdemes, majdnem lejárt vaníliapuding várt a kamraszekrényben, ebből hármat 1-1 jó evőkanál kakaóporral megspékelve raktam a tésztába, a negyedikből, mivel nálunk nem szeretik a vajas-lisztes krémeket, 4 dl tejjel pudingot főztem, és egy tojással turbósítottam. Mehetett volna bele több krém. Ez az adag kb. 25x35-ös tepsibe való, én nem gondoltam, hogy ennyire megdagad, így kisebbe tettem, úgy vastag lett (180 fok+légkeverésen kb. 25 p alatt sült meg.) Én rumos csokimázzal vontam be, szóval elég szokványsüti lett a végeredmény, de a tészta feledhetetlen! Másnapra maradt egy szelet, ez így, állás után még finomabb lett.

Hasonló Receptek

Magazin