Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Pudingos krémes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Pudingos krémes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 54
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 21 dkg kristály cukor
  • 3 tasak csokoládés pudingpor
  • 1/2 sütõ
  • por
  • töltelékhez:
  • 3 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg por cukor

Elkészítés:

a 6 tojásfehérjét gõz fölött felverjük 21 dkg kristálycukorral, majd hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, 3 tasak csokoládés pudingport, fél sütõport - ezeket is gõz fölött keverjük össze.
Töltelék:
3 tojássárgáját 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, vaniliáscukorral kikeverünk, 4 dl tejjel krémmé fõzzük. 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral kikeverünk, ezt a kihült krémhez adjuk.
A tésztát középen elvágjuk, a krémmel megtöltjük.
A tetejére 2 tojásfehérjébõl, 15 dkg kristálycukorból gõz fölött felverve mázt készíthetünk, megszórhatjuk tortadarával, reszelt csokival.

Megjegyzés:

Különlegesen finom sütemény. Érdekessége, hogy lisztet nem használunk a tészta sütéséhez.

A receptet Saci küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2004. október 18. (hétfő) 10:36
    Igazi, kezdő háziasszonyoknak való süti! Ui. ez tkp. piskóta, de nem csak a liszt egy részét helyettesítjük keményítővel, hanem az egész abból áll, így a legvégén nem esik össze! (azért ne nyitogassuk a sütőajtót...) Ennyi tudományos okfejtés után jöjjenek a tapasztalatok: finom, szó szt habkönnyű tészta, tiszta cukrászdai jelleggel. Nálam 4 db jobb sorsra is érdemes, majdnem lejárt vaníliapuding várt a kamraszekrényben, ebből hármat 1-1 jó evőkanál kakaóporral megspékelve raktam a tésztába, a negyedikből, mivel nálunk nem szeretik a vajas-lisztes krémeket, 4 dl tejjel pudingot főztem, és egy tojással turbósítottam. Mehetett volna bele több krém. Ez az adag kb. 25x35-ös tepsibe való, én nem gondoltam, hogy ennyire megdagad, így kisebbe tettem, úgy vastag lett (180 fok+légkeverésen kb. 25 p alatt sült meg.) Én rumos csokimázzal vontam be, szóval elég szokványsüti lett a végeredmény, de a tészta feledhetetlen! Másnapra maradt egy szelet, ez így, állás után még finomabb lett.
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Nektarinos-pisztáciás pohárkrém Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel
Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
Joghurtos öntet gyroshoz Joghurtos öntet gyroshoz
Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel
Töltött padlizsáncsónakok Töltött padlizsáncsónakok
Áfonyaszörp és áfonyalekvár Áfonyaszörp és áfonyalekvár
Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával
Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

Napi tipp
Az idei nyár hatalmas cukkiniket nevelt, amelyeket nem csak megtölthetünk, hanem kirántva vagy épp fasírt formájában is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept