Elkészítés: A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd közepes nagyságú, kivajazott
kosárformát kibélelünk vele vékonyan. Sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 15 percig sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk, tányérokra rakjuk.
A pudingporból az előírás szerint a tejjel és a cukorral krémet főzünk, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a lekvárt, és a kosarakba töltjük. Tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre