Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pudingos kosárka

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek tej
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • meggy

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a puha margarint, a tojássárgáját és a tejet és összegyúrjuk. A tésztát egy fél órára a hűtőbe tesszük.
    2. A kosárka formákat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi darabokat tépünk és egyenletesen elosztjuk a formákban.  Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát a formákba úgy, hogy a redőkbe is szépen belesimuljon.
    3. A kosárkákat egy sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    4. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel és cukorral megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a kosárkákba töltjük. Meggyel, csokireszelékkel is díszíthetjük.

    13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>> 

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Pudingos kosárka recept?


Magazin