Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Pudingos gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy
  • 40 dkg cseresznye
  • csipet só
  • 5-8 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8-10 dl tej

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk a gyümölcsöket. A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
    2. A gyümölcsöket egy nagyobb fazékba rakjuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy épp, csak ellepje. Megcukrozzuk, megfűszerezzük. Pár percig főzzük csak, míg a gyümölcsök megpuhulnak.
    3. Közben a pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel (kb. 2 dl). A hideg tejet a meleg levesbe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet.
    4. Addig kevergetjük, míg ismét forrni kezd és besűrűsödik. Akkor jó, ha krémes az állaga. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet. Hűlés közben még sűrűsödni fog. Jól behűtve kínáljuk.

      9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

      BÁRSONYOS GYÜMÖLCSLEVESEK >>> 

      A LEGEGYSZERŰBB PUDINGOS DESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

Nyáron nagyon jól esik a hideg gyümölcsleves. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük ,mi jó pudingosan szeretjük, néha pár csepp rumaromát is teszek bele.

Galcsill
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes