Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-barackos szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj + a formához
  • 25 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg liszt + a formához
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg sárgabarack
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: 1, A tésztához keverjük össze a megolvasztott vajat a cukorral, a tojással és a tejjel. Dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd töltsük kivajazott-kilisztezett, magasfalú tepsibe. Osszuk el rajta a feldarabolt sárgabarackot, és süssük 180 fokos sütőben kb. 30 percig.

2, A krémhez keverjük csomómentesre a pudindport egy kevés tejben. A többi tejet melegítsük fel a cukorral, adjuk hozzá a pudingos keveréket, és főzzünk sűrű krémet belőle. Ha kihűlt, keverjük bele a puha vajat, és kenjük a kihűlt tésztára. Tegyük a hűtőbe a süteményt, és ha megdermedt, díszítsük a megolvasztott csokoládéval.

Megjegyzés

Tényleg érdemes megvárni, amíg kihűl a puding, mert ha még meleg, amikor beletesszük a vajat, összecsomósodik (bár habverővel simára lehet keverni).

Nekem túl magas lett a tészta és nagyon vékony a krém, ezért legközelebb fele annyi tésztát készítek dupla annyi krémmel (sőt... lehet, hogy csak a pudingot kenem rá vaj nélkül).
- nbtimi

Ezek is érdekelhetnek

Friss