Pudingos-almás pite

default user icon
3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók :
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 40 dkg cukor
  • 5 + 2,5 dl víz
  • 4 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és kevés tejjel a tésztát összeállítjuk. Kétfelé osztjuk.

    Az almát lereszelve vagy leszelve 5 dl vízzel és a cukorral puhára
    főzzük. 2,5 dl vízben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk.

    Kikent, lisztezett tepsibe a tészta egyik felét belenyújtjuk, rárakjuk az almatölteléket, és beborítjuk a másik tésztából nyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és közepes lángon sütjük. Kihűlve porcukorral hintjük a tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek