Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-almás pite II.

MME MME
2/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt
  • annyi tej, hogy a tészta jól gyúrható legyen
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 30 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összevegyítjük, kigyúrjuk.

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, 5 dl vizet hozzáadva a cukorral megdinszteljük. Közben a 3 csomag pudingport 2,5 dl vízzel kikeverjük, és a forró almapéphez öntjük, összeforraljuk.

A tészta felét nagy gáztepsibe nyújtjuk, befedjük a vaníliás almapéppel, majd ráfektetjük a maradék tésztából nyújtott lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss