Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pudingos almás-fahéjas pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanilliás cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 2 tk fahéj
  • 1/2 db citrom héja és leve
  • 4 ek cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • A tetejére:
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A liszet elkeverjük a sütőporral, összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat és a reszelt citromhéjat, egynemű tészátvá gyúrjuk, majd két részre osztjuk, és gombóccá formázzuk. Az egyik adagot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük.
    2. Elkészítjük az almatölteléket. A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és végül amikor már az alma puhára főtt, hozzáadjuk a pudingport, folyamatos kevergetés közben. Amikor felfőtt, lekapcsoljuk és hagyjuk egy picit lehűlni.
    3. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára helyezzük, és egyenletesen elosztjuk, majd a tészta másik felével betakarjuk, és 2 tojás elhabart sárgájával megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütjük szép aranybarnára. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hintsük meg porcukorral, szeleteljük, és tálaljuk.

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ ALMÁS PITÉD - 10 TIPP, HOGY A NAGYI IS ELKÉRJE A RECEPTET! >>> 

      A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin