Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pudingkocka egyszerűen

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 ek méz
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 8 ek liszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üveg vanília aroma (30 ml)
  • A csokimázhoz:
  • 5 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg margarin

Elkészítés

    1. A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk, és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
    2. Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk. 3. Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük a három tésztalapot.
    3. Elkészítjük a krémet: a tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
    4. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk. Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy tészta lapot, és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt pedig csokimázzal öntünk le.
    5. A csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére. Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.

    PUDINGOS KIFLIK>>> 

    CITROMOS-PUDINGOS MÁKOS SZELET>>> 

    ALMÁS-PUDINGOS SÜTI>>> 

Megjegyzés

Az nagyon fontos, hogy fogyasztás előtt egy nappal korábban készítsük el, mert a mézes tészta csak másnapra lesz puha. (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin