Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pudingban sült birsalmás-mákos bejgli

Hozzávalók

  • 1 db birsalma
  • 4 ek + 10 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1/2 rúd mákos bejgli
  • vaj (a formához)
  • 5 szem aszalt szilva
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 0,3 dl szilvapálinka

Elkészítés

    1. A megtisztított birsalmát vékony szeletekre vágjuk, majd 4 ek cukorral és 1 rúd fahéjjal ízesített vízben félkeményre főzzük. A bejglit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy 15 cm-es formát, és elrendezzük benne a bejgli- és a birsalmaszeleteket, valamint a felaprított aszalt szilvát.
    2. A tejszínt felforraljuk a vaníliával és a másik rúd fahéjjal, majd levesszük a tűzről. Lefedjük, 5 percig pihentetjük. A tojásokat összekeverjük a pálinkával és 10 dkg cukorral, majd hozzácsurgatjuk a langyos tejszínhez. A fahéjat eltávolítjuk. A tejszínes keveréket a bejgliszeletekre öntjük, és 30 percig pihentetjük.
    3. A formát egy öblösebb aljú tepsibe öntjük, majd köréöntjünk a forma feléig forralt vizet. 175 fokos sütőbe toljuk 40–45 percre, mialatt a puding besűrűsödik. 

      MAZSOLÁS-ALMÁS DESSZERT MARADÉK BEJGLIBŐL >>>

      MÉZES KRÉMES BEJGLIVEL TÖLTVE >>> 

      KLASSZIKUS MÁKOS BEJGLI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek