Elkészítés: A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, és nagy tálba tesszük, belekockázzuk a párizsit, majd rátesszük a reszelt sajtot. Ráverünk 2-3 tojást, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska szerű tésztát kapjunk... Ne túl sűrűt, olyan legyen, hogy könnyen ki tudd kanalazni. Ezután seprenyőbe olajat forrósítunk és mikor elég meleg 1-1 evőkanállal beleteszünk, és a tetejét meglapogatjuk. Mikor kezd pirulni megfordítjuk.
A karajt kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, és a páccal alaposan megkenjük, letakarjuk folpakkal, és betesszük a hűtőbe... elég neki fél óra is. Miután kivettük, vegyünk elő egy teflon serpenyőt, gyújtsunk alá, és mikor elég meleg, a pácból egyből tegyük rá a húst, nem kell olaj alá, elég annyi, ami a pácban volt. Hirtelen megsütjük, míg szép színe lesz! Együtt az igazi!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre