Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldspárgás újkrumpli

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 75 dkg újburgonya
  • 30 dkg zöldspárga
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 15 dkg kecskesajt
  • maréknyi kapribogyó

Elkészítés

    1. A burgonyát megtisztítjuk-megkapargatjuk, megmossuk, négybe vágjuk, és enyhén sós, forró vízben 5 percig előfőzzük. Leszűrjük, tálcára szétterítjük, szikkadni hagyjuk.
    2. A spárgát megtisztítjuk, sós, forró vízben 2 percig szintén előfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
    3. A paradicsom ot megmossuk, félbevágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kakukkfüvet leöblítjük, a leveleket finomra vágjuk.
    4. A krumplit, a spárgát és a paradicsom ot az olajjal kikent hőálló tálba terítjük. A tejszínt a tojásokkal kikeverjük, sóval, őrölt borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük, és a zöldségekre öntjük. A kecskesajtot feldaraboljuk, a kaprit lecsepegtetjük, a zöldségekre szórjuk, és180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin