Keress receptre vagy hozzávalóra

Provence-i töltött paradicsom

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db paradicsom
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Elkészítése: A paradicsomok tetejét levágjuk, kimagozzuk. Az apróra kockázott hagymát,és a rizst kevés olívaolajon pici sóval megpirítjuk, majd ehhez adjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, a paradicsomok kikanalazott húsát, a fehérbort, a kakukkfüvet, a rozmaringot, és borssal ízesítjük. A felaprított petrezselymet csak a végén adjuk hozzá, ha már lepirítottuk az egészet, és a rizs magába szívta a bort.

    Ezzel megtöltjük a paradicsomokat, rátesszük a tetejét, és lefedve, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Félidőnél levesszük a fóliát, és így sütjük tovább.

Megjegyzés

Ugyanezt megcsinálhatjuk cukkinivel vagy paradicsompaprikával is.
Ha nem teszünk tetőt a zöldségekre (pl. a cukkini esetén), akkor a sütés félidejénél megszórjuk a töltelék tetejét zsemlemorzsával, ami majd ropogósra sül rá.

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. Ezt a tartalmas levest a provence-i gasztrokurzusok főztük az olvasókkal együtt.

Fotó: S.Faragó Gyöngyi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin