A padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát megmossuk. Mindet falatnyi darabokra vágjuk. Tepsibe terítjük, meglo-csoljuk 4 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A mártáshoz a kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasszuk a maradék felforrósított olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett magozott olajbogyót és kaprit. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk. Sóval, borssal, a babérlevéllel és egy kevés rozmaringgal ízesítjük.
A tésztát a csomagolásán olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a sült zöldségekkel és a mártással. Bazsalikommal tálalhatjuk.