Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Provence-i marharagu

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg marhacomb vagy lábszár
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • fél póré hagyma
  • 3 paradicsom
  • 50 dkg sárga répa
  • fél liter paradicsompüré
  • 1,5 dl vörösbor (ez felnőttekre van tervezve, gyerekeknél 0,5 vörösbort szoktam, a többi alaplé vagy víz)
  • 1 dl folyadék (alaplé v. víz)
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • babérlevél, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem
  • 1 marék fekete olajbogyó
  • fél marék kapribogyó
  • A köret:
  • 1 kg parázsburgonya
  • olívaolaj
  • bors
  • zöld fűszer

Elkészítés

    1. A marhahúst megtisztítjuk, és 3x3 cm-es darabokra vágjuk, leszárogatjuk. Fele vaj, fele olíva olajat hevítünk, és a húskockákra kérget sütünk.
    2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a póréhagymát karikára, a paradicsomokat kis kockára vágjuk, a vöröshagymát félfőre, a fokhagymát apróra.
    3. Egy öntöttvas edénybe vagy római tálba helyezzük a húsokat, a zsiradékkal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zöldségekkel betakarjuk, a fűszernövényekkel megszórjuk és a folyadékkal és a borral felöntjük.Fedő alatt 1,5 órát 180 fokon sütőben sütjük, majd átkeverjük és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Még egy órán keresztül így sütjük, majd az olaj- és kapri bogyót is hozzáadjuk. Amikor puha, omlós a hús, akkor készült el az étel.
    4. A burgonyát alaposan megmossuk, megfelezzük, leszárogatjuk, tepsibe tesszük, olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerrel meghintjük. Sütőben 180 fokon megsütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin