Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos főétel, ami után a gyerekek kinyalják a tányért: provence-i marharagu

Van egy titkom. Szeretem a magyaros konyhát. És az olaszosat. És a franciát. A legtöbb nemzet konyháját szívesen kóstolom, és, amit csak lehet át is veszek. Az elmúlt hetekben a legnagyobb sikere a provence-i marharagumnak volt. A férjem szerelmi vallomásnak veszi, a gyerekeim a tányért is kinyalják, ha ezt készítem.

Igazi lustaasszony étele ez a sütőben készülő ételkülönlegesség. Körülbelül 20 perc előkészíteni, utána a sütőben 2,5-3 óra alatt sül meg. A titka a rengeteg ízes gyökérzöldség, és a friss, provence-ra jellemző zöldfűszerek, úgy is, mint rozmaring, kakukkfű, és egy kis babérlevél. Persze nem árt, ha jó minőségű marhahússal készítjük, öregmarhával ne is próbálkozzunk, mert soha nem puhul meg a hús.

Marhahúst, de mennyit?

A Who ajánlása szerint napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát. A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt. Nálunk körülbelül kéthetente kerül vörös hús az asztalra, így úgy gondolom, csökkentjük a rizikófaktort. És azt se feledjük, hogy a vörös húsnak magas az ásványi anyagokat tartalma, gazdag vasban, cinkben és B12 vitaminban.

Paradicsomosan a gyerekek örömére

Ez a marharagu hamar a gyerekek kedvencévé válhat, mert jó paradicsomos és nagyon ízes a szaftja, kenyérrel kitűnően tunkolható. A sárgarépa édes íze szépen elveszi a paradicsom savasságát, de ha úgy érezzük, egy teáskanál mézet még simán hozzáadhatunk.

ÍME A PROVENCE-I MARHARAGU RECEPTJE >>> 
Másnap az igazi

Ahogy a töltött káposzta, vagy a palóc leves, ez az étel is másnap az igazi, egy éjszaka jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek. Viszont a hűtőt ilyenkor tegyük lakat alá, nehogy reggelre a kismanók eltüntessék az étket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss