Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provence-i kertészleves

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fejtett bab
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg csigatészta
  • 2 paradicsom
  • 1 cukkini
  • 2 burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • A sajtmártáshoz:
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 gerezd foghagyma
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.

Az összes zöldségfélét 2 evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot, és amikor felforrt, beledobjuk a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük.

Közben elkészítjük a fokhagymás sajtmártást. A fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat.

A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk, és erre szedjük a forró zöldséglevest, a másik felét kis tálkában külön tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss