Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Provanszi marhaegytál

MME MME
2 3/5
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst, a szalonnát és a répát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük és kivesszük. A zsírjában megpirítjuk a kockákra vágott marhahúst, majd beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, sárgarépát. Kb. 5 percig pirítjuk, utána visszatesszük a szalonnát, beletesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát és a fűszereket.. Másfél órán át főzzük. Mikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a gerezdekre vágott paradicsomot is. Ezután a vajat egy kevés liszttel összekeverjük, és óvatosan a húshoz adjuk. Egy kicsit forrni hagyjuk, és a végén beletesszük az olajbogyót. Ropogós fehér kenyérrel isteni.

Megjegyzés

Ha valaki nem szereti az olajbogyót, akkor kihagyhatja. Ha nincs otthon, én sem teszek bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek