Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A sörfesztiváltól a birkafőzésig: kihagyhatatlan hétvégi gasztroprogramok

Kihagyhatatlan gasztroprogramok nyaralóknak, borisszáknak, hagyománytisztelőknek és a Múzeumok Éjszakáján részt vevőknek!
Zamárdi Hethland Halfesztivál – Tepsiben a Balaton >>> 

Június 25-én a balatoni halra fókuszáló, hagyományteremtő rendezvényt tartanak a Balaton egyik legszebb üdülőhelyén. Felejtsd el a sült hekket, és kóstolj helyi finomságokat! Lesz halfőzőverseny, az ételstandokon pedig a halat nem kedvelő és a vegetáriánus látogatók is találnak a fogukra való falatokat. A kínálatot borok, kézműves sörök, pálinkák és koktélok színesítik. 

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja >>> 

2016. június 24–26-án idén már hatodik alkalommal várják a vendégeket a rendezvénytéren finom kézműves sörökkel, házi pálinkával, ízletes étkekkel, színes programmal, kirakodóvásárral.

VinAgora Borgála >>> 

Idén is a budapesti New York Palotában található Boscolo Konferencia Központ ad otthont a Közép-Európa Bor-iránytűjeként számon tartott VinAgora Nemzetközi Borversenynek. A június 25-ei Borgálán számos ország csaknem 600 borát mutatják be, amelyek közül több mint 150 VinAgora-érmes nedűt kóstolhatsz a helyszínen.

Szőlős Pákozd Gasztro-találkozó >>> 

Június 25-én a bor, az étel és a jókedv találkozik Pákozdon. Az egész napos rendezvényen határon túli magyar borokkal ismerkedhetsz, a Hősök terén pedig 10 órakor veszi kezdetét a halfőző verseny. A kicsiket játszóház, a felnőtteket kulturális programok, majd könnyűzenei koncertek szórakoztatják. Kézműves portékákat is vásárolhatsz.

Birkafőző Fesztivál Karcagon >>> 

A kunsági birkapörkölt szellemi-kulturális örökségünk részét képezi, és szerepel a hungarikumok listáján. Régen ünnepekre készítették, és főzésének tudománya apáról fiúra hagyományozódott. Június 25-én a legjobb főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat a Nagykunság fővárosában. Az egész napos rendezvény gazdag kulturális, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, valamint kézműves élelmiszerek vásárával várja a vendégeket a Kossuth téri és a Múzeum parkban.

KAKAS SZÉPSÉGVERSENY ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL POROSZLÓN >>>  

Fergeteges sokadalomba csöppenhetsz június 25-én a Tisza-tavi Ökocentrumban! A poroszlói rendezvénytéren (a szabadstrandnál) kitüntetik a baromfiudvar szépét, és díjazzák a főzőverseny résztvevőit. Megkóstolhatod a bográcsban készülő ételeket, finomságokat és szuveníreket vásárolhatsz, továbbá egész nap szórakozhatsz és strandolhatsz a családdal. 

Honfoglalás a gasztronómiában >>> 

Ülj be a kulináris időgépbe és fedezd fel az idén 102 éves muzeális értékű Astoria Szálloda szépségeit! A Múzeumok Éjszakáján egy rendkívüli büfévacsorát is kínál az ikonikus budapesti hotel étterme. Nyereg alatt puhított húsra ne számíts, de a tradicionális ételektől a megújult, kortárs fogásokig sokféle finomságot kóstolhatsz, amelyeket a honfoglaló magyarok fűszereivel – köménnyel, lestyánnal, tárkonnyal – ízesítenek. Az épületsétákra és a gasztrokalandra regisztrálni kell. 

Gasztrofelfedezések Óbudán >>> 

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó kiállításán bepillanthatsz egy-egy 19. század végi–20. század elejei szálloda, kávéház, étterem, cukrászda és a cukrászműhely életébe, továbbá megtanulhatod a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit. A Múzeumok Éjszakáján a Szerzetesek asztalánál című időszaki kiállításhoz kapcsolódó programok várnak. Ez a június 26-án záruló tárlat „kóstolót” ad a hazai szerzetesi gasztronómia múltjából és jelenéből, valamint megismertet a kolostori étkezési kultúrával. A héten nyílt csonttányér-kiállítás Elek Lenke különleges gyűjteményét mutatja be augusztus 7-éig. A damasztszalvéták korában ezek a félhold vagy kifli alakú tányérkák a csontok, szálkák elhelyezésére szolgáltak a terített asztalon, és még ma is gyártanak ilyeneket porcelánból, üvegből, fémből, kerámiából, ezüstből.

Még több júniusi gasztroprogram >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss