Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 szuper program a hétvégére a téli gasztrofesztiváltól a vidéki disznóvágásig!

3 gasztrotipp a hétvégére: szüneteltesd a fogyókúrát, mert téli gasztrofesztivál és disznótoros rendezvények várnak!

Winter Food Fest Budapesten

Január 26. és február 5. között idén először jelentkezik a hagyományteremtőnek szánt 11 napos fesztivál a Fröccsterasz melletti Erzsébet téren. Vigyázat, nem karcsúsító rendezvény! Akár csipegetni, akár ebédelni vagy vacsorázni érkezel, mindennap degeszre eheted magad, mert a belváros legimpozánsabb fesztiválterületén a legszaftosabb, legdögösebb és leghüttésebb hazai, valamint nemzetközi gasztroőrületekkel találkozhatsz.

Részletek >>>

Sváb disznóvágás Budaörsön

Szombaton korán kell kelned, ha szeretnél odaérni a disznóvágásra, mert a Német Nemzetiségi Önkormányzat reggel 7-re hirdette meg a disznóölést a Jakob Bleyer Helytörténeti Múzeum kertjében. Az állatot utána hagyományőrző helyiek dolgozzák fel, akik a toros finomságokat régi receptek szerint fűszerezik, a véres hurkát pedig pirított zsemlekockával készítik. A múzeumnak otthont adó tájházban a sváb háziasszonyok konyhai eszközeit is megismerheted.

Részletek >>>

Falusi disznóölés Ábrahámhegyen

Január 28. a Badacsonyi Borrégió településén is disznóvágást tartantak. A böllér és a szakácsok, valamint a vőfély és a dalos ajkú szépasszonyok már javában készülnek, hogy a Művelődési Ház udvarán minden készen álljon a farsangi disznóvágásra és a vendégek üdvözlésére. Reggel fogópálinkát, majd toros reggelit kóstolhatsz, a nap folyamán kolbásztöltő versenyen szurkolhatsz és forralt bort kortyolhatsz, este toros vacsorán „disznólkodhatsz”. A vacsorára jelentkezni kell!

Részletek >>> 

3 HELY BUDAPESTEN, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: AUTENTIKUS ÍZEK PIACI BÜFÉTŐL A FINE DINING ÉTTEREMIG >>>

5 hely az országban, ahol felejthetetlen a rétes >>>

Még több izgalmas programot találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss