Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kézműves- és adventi vásárok - a legjobb decemberi gasztroprogramok

Az ünnepek közeledtével, az adventi időszak alatt számos klassz rendezvényt találni országszerte, ahol nem csak forralt bort szürcsölhetünk, hanem inspirálódhatunk, ráhangolódhatunk lélekben a karácsonyra. Minden közösség készül az ünnepre, íme néhány ötlet, hogy hova érdemes ellátogatni.
2015. november 27- december 23. Dóm téri Advent, Szeged

A Szegedi Advent változatos, színvonalas, hangulatos és ünnepélyes adventi élménysorozattal várja látogatóit országhatáron innen és túlról, azzal a céllal, hogy az adventi vásárok vásárát nálunk találják meg a valódi adventi élményre vágyók.

2015. november 27- december 24. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár, Pécs

Az adventi időszak heteiben, a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Mikulás Házat, csodálhatja a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja a Varázslatot. A Széchenyi tér a vásár idejére a mesék, az ízek, az illatok, a közös élmények, a meghitt hangulatok és közös ünnep terévé változik.

2015. november 27- 2016. január 02. Adventi Ünnep a Bazilikánál, Budapest

Esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utca teljes egészében forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel. A gyerekeket pedig idén is 200 négyzetméteres korcsolyapályával és hétvégeken korcsolya oktatással várják a szervezők.

2015. november 28- december 13. Adventi hétvégék a Skanzenben, Szentendre

Advent első hétvégéjén a látogatók elkészíthetik saját adventi koszorújukat vagy karácsonyi ajtódíszüket, Mikulás hétvégéjén nemcsak a nagy szakállú, bozontos szemöldökű Szent Miklóssal találkozhatnak a gyerekek, hanem folytatódik a karácsonyi készülődés mézeskalácssütéssel, kukoricapattogtatással, sült gesztenyével, karácsonyfadísz-készítéssel, az utolsó hétvégét pedig a a betlehemezésnek és lucázásnak szentelik. 

2015. november 28- december 20. Nagykarácsonyi téli programok, Nagykarácsony

A "mesés" fesztivál számos érdekességgel, állatsimogatóval, kézműves bolttal, kovácsműhellyel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, a legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, a kedves szavak és az ajándék, amelyet minden gyermek kap, jók és jobbak egyaránt.

2015. november 28- december 20. Advent az Eszterházi kastélyban, Fertőd

Advent mind a négy hétvégéjén kézműves vásárral várják az érdeklődőket a Gránátos házak közötti Fényes Miklós sétányon, ahol a kézműves termékek széles skálájából válogathatnak a Fertődre látogatók.

2015. november 29- december 24. Advent az Operánál, Budapest

A szervezők az Opera köré invitálják a karácsonyváró finomságok szerelmeseit és természetesen a gyerekeket is. Újra lesz esténként előadás előtti kóruséneklés a Hajós utcai szfinx Acapella teraszán, mi több, rövid szabadtéri bábelőadást is tart a Kolibri Színház. A házikókban az Opera vezető művészei mérnek és értékesítenek, a hatalmas Diótörő-bábuval pedig bárki fényképezkedhet, ahogy a téli ruhába öltöztetett Szfinxekkel is, valamint a Dalszínház utcai teraszon felállított hatalmas szánon, amely egyenesen A diótörő mesevilágába repít.

2015. november 29- december 20. Advent Egerben

Az ünnepváró időszakban több helyszín bevonásával nagyszabású rendezvénysorozatra készül Eger. A szervezők gyermekeknek, családoknak szóló programokra (előadásokra, kézműves foglalkoztatóra, játékra), adventi koncertekre, vasárnapi gyertyagyújtásra invitálják a vendégeket.

2015. december 05. Forraltborfőző-verseny, Badacsonytördemic

Badacsonytördemicen a hagyományoknak megfelelően versenyre hívják a forralt borok készítőinek legjobbjait, és természetesen a forralt bort kedvelő vendégeket. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és a környékbeli gazdák vására színesíti.

2015. december 05-06. Adventi Nyitott Pince Napok, Hajós

Hajós pincefalujában számos borospince várja a vendégeket, amelyek közötti tájékozódást térképek, a présházak elé tűzött zászlók és az ablakokban világító gyertyák segítik.

2015. december 10. A Street Food Éjszakája, Budapest

Idén először egy éjszakán egyesíti erejét minden budapesti street food-os, akik különleges, adventtel bolondított menüvel, étel- és italkülönlegességekkel, és 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak bázisukon minden érdeklődőt: azt is, aki már imádja, és azt is, aki még csak próbálgatja.

2015. december 11-13. Gyulai Mézeskalács Fesztivál, Gyula

Egy hosszú hétvégén át, számtalan helyszínen, csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre. Méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatója, kóstolása és vására. Ezen kívül hangulatos gálaműsor, Luca napi meglepetés is színesíti a gazdag programot.

2015. december 12-13. Adventi kastélynapok, Gödöllő

Az ünnepre készülődve családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót. A gyermekeket különleges tárlatvezetésekkel, előadásokkal és kézműves foglalkoztatóval, a felnőtteket karácsonyi koncertekkel és operaelőadásokkal várják az érdeklődőket a kastélyba!

Ezek is érdekelhetnek

Friss