Profiterol

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 25 darahoz:
  • Tészta:
  • 1,25 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 7,5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • Töltelék:
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Csokikrém:
  • 1 dl tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítése: A tésztához felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat és a sót, majd beleöntjük a lisztet, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről, majd az egész tojásokat is hozzákeverjük. Nyomózsákba tesszük, és kb. 25 kis halmot nyomunk a tésztából kivajazott sütőlapra. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a cukrot, majd töltsük habzsákba. Ollóval fúrjunk kis lukat a tésztalabdákba, és töltsük meg mindegyiket tejszínnel.
    Eután készítsük el a csokoládékrémet. A tejbe beletördeljük a csokoládét, kis lángon melegítjük, majd hozzákeverjük a vajat.

    A tésztákat felhalmozzuk, majd leöntjük a csokoládéval. Behűtve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dr. Fábián Géza 11 évvel ezelőtt
A fánkocskák tölteléke sok minden egyéb is lehet, mint tejszinhab : pl. vaniliakrém, puddingkrém, söt fagylalt ( akkor a csokoládékrém rajta meleg legyen !) Čs ha belül más van, akkor kivül lehet még külön tejszinhabbal disziteni, igy lesz még finomabb és persze még több kalória .

Hasonló Receptek

Magazin