Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Profiterol

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Profiterol

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 272
  • Elküldve: 78

Hozzávalók:

  • kb. 25 darahoz:
  • Tészta:
  • 1,25 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 7,5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • Töltelék:
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Csokikrém:
  • 1 dl tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat és a sót, majd beleöntjük a lisztet, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről, majd az egész tojásokat is hozzákeverjük. Nyomózsákba tesszük, és kb. 25 kis halmot nyomunk a tésztából kivajazott sütőlapra. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a cukrot, majd töltsük habzsákba. Ollóval fúrjunk kis lukat a tésztalabdákba, és töltsük meg mindegyiket tejszínnel.
Eután készítsük el a csokoládékrémet. A tejbe beletördeljük a csokoládét, kis lángon melegítjük, majd hozzákeverjük a vajat.

A tésztákat felhalmozzuk, majd leöntjük a csokoládéval. Behűtve tálaljuk.

Megjegyzés:

A fotót Kumabushi küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2004. október 14. (csütörtök) 11:57
    A fánkocskák tölteléke sok minden egyéb is lehet, mint tejszinhab : pl. vaniliakrém, puddingkrém, söt fagylalt ( akkor a csokoládékrém rajta meleg legyen !) Čs ha belül más van, akkor kivül lehet még külön tejszinhabbal disziteni, igy lesz még finomabb és persze még több kalória .
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
Eperborban párolt kacsamell eperraguval és sütőtökpürével Eperborban párolt kacsamell eperraguval és sütőtökpürével
Gyors ebéd ázsiai módra Gyors ebéd ázsiai módra
Camembert-es retekleves borhabos ropogóssal Camembert-es retekleves borhabos ropogóssal
Töltött sertésszűz balzsamos hagymákkal és édesburgonya-pürével Töltött sertésszűz balzsamos hagymákkal és édesburgonya-pürével
Sajtos-túrós csusza sonkával Sajtos-túrós csusza sonkával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
Nem klasszikus húsvéti fogás, de a tavaszias időben ideális desszert a rendkívül jól variálható, sokféleképp elkészíthető túrótorta, amely nem igényel nagy előkészületeket, mégis mutatós és finom. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept