Elkészítés: A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, majd kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.
Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen. Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. 1 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat (én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük). Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából, egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk (én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra). Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd kis adagokban, óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.
A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, majd megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ezután ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.
A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.