Nagyon szeretek sütni-főzni (ami nem minden esetben sikerül) de azért dícsérik, egyszóval szeretem a konyhámat és egyedül dolgozni benne, kuktát max. burgonyapucolásnál viselek el. Szeretem a fűszerek használatát, főleg, hogy a Fűszerek könyve a polcomon. Meg még legalább 300 db szakácskönyv a konyhai polcomon.
Szeretem a kertemet, sok féle-fajta virág van benne.
Van egy kis konyhakertem a teraszomon.
2015 óta tag
0 feltöltött recept
Étel: Minden, kivéve a sárgarépa főzelék! Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.
Séf: Bárki, ha nem nekem kell főzni, csak ehető és finom legyen!
Fűszer: bors, pirospaprika, főleg fokhagyma, kömény, sáfrány, kurkuma, rozmaring, szerecsendió, szerintem a többit már nem is érdemes írni, mert szinte mindent használok! Hiányotok ne legyen még csak kettőt írok, babérlevél, rozmaring stb.
Alapanyag: Elsősorban zöldség, marhahús, csirke, disznóhús, pulyka, gomba stb.
Siker: Töltött paprika, - káposzta, húsleves, milánói (saját recept), lecsó, babgulyás, sólet, krupmlisali, zöldségleves grízgaluskával, borsó,-zöldbabfőzelék, sóska-spenót, stb.
Pl: téli estékre: tejbegríz sürüre főzve, tojásba mártva, kisütve, forró teával (nem rummal) kitűnő és még folytathatnám. Pedig nem vagyok konyhatündér.
Kudarc: Az is akad bőven - az elmúlt 35 év alatt megértem pár kudarcot - pacal készítése, rántott leves! AMI A LEGKÖNNYEBBNEK TŰNIK, de ha fokhagymásan, vagy vöröshagymásan, vagy köménymagosan akarod, nem mindíg úgy jön ki az íze, ahogy te elképzelted! Én evvel így jártam, de azóta azért néha sikerül.