Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Preznic

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg leveles tészta
  • A töltelékhez:
  • 2 tojás
  • 3-4 kanál rum
  • 10-20 dkg mazsola
  • 5-10 dkg aszalt füge
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg áfonya
  • 1 db alma
  • reszelt citromhéj
  • reszelt narancshéj
  • 5-6 db háztartási keksz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • kevés tej

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket korábban beáztatjuk rumba. Az olajos magvak egy részét megőröljük, másik részét csak durvára vagdaljuk. Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A kekszet porrá őröljük.

    A 2 tojást a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalójához.

    A tésztát megfelezzük, minkét részt vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk a tölteléket a tésztákon, a széleken 3 cm-t szabadon hagyva. Szorosan feltekerjük, a végeit lenyomkodjuk. Megkenjük tejjel higított sárgájával és megszurkáljuk villával.

    180 °C-on sütjük (előmelegített sütőben), míg színt nem kap (kb. 30 perc). Van, aki úgy készíti, hogy újra megkeni sárgájával, és még 5 percre visszatolja a sütőbe.

Megjegyzés

Mikor Sissi királyné a trieszti Miramare-kastélyba látogatott, a horvátok süteményversenyt rendeztek a tiszteletére. A királyné a preznićet választotta győztesnek.

Rommie
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin