Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Preckedli, avagy diós linzer

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütjük az egyik tojást, és a másik tojás sárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen sem túl lágy, sem túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(Ha szükséges, egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem.) Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.
    2. A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét, a felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk, ezután a diós felével felfelé, egy tepsibe egymás mellé helyezzük. (Nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni alá.) Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb.15-20 perc alatt szép világos színűre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk. Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin