Elkészítés: 1. Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával, először a tölteléket készítjük el: a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, és leforrázzuk vele a diót. Összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal, és hűlni hagyjuk.
2. Elkészítjük az élesztős omlós tésztát: eldolgozzuk a liszben a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, valamint a langyos tejfölben elkevert tojást és élesztőt. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és pihentetés nélkül kinyújtjuk.
Ha másnap akarjuk sütni, akkor fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
3. A tésztát kinyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe 1-1 kanálka tölteléket púpozunk, szegélyüket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk, és a széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk.
4. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit, és lerakosgatjuk a táskákat. A tetejüket megkenjük tojássárgájával.
5. 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.