Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pöttyöske (gesztenyés sütemény)

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pöttyökhöz:
  • 35 dkg darált háztartási keksz
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál lekvár
  • feketekávé
  • rum
  • A piskótatésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 4-4 tojásból 2 darab kakaós piskótalapot sütünk.

A krémhez megfőzzük a pudingot a liszttel és a tejjel. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosra kavart margarinnal.

A kekszet összegyúrjuk a gesztenyemasszával és a többi pöttyös hozzávalóval. 10 darab rudat nyújtunk ki belőle, olyan hosszút, mint a piskótalap.

A krém felével bekenjük az egyik tésztát, ráhelyezzük a rudakat, bekenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük a másik lapot.

A tetejét csokimázzal vonjuk be. A rudakra merőleges irányban kell szeletelni!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek